De leerlingen van de Francois Vatel vmbo hebben het personeel van de Spinoza Scholengroep met gebak verwend.
Wij zitten gebakken! “Mevrouw! Heb je mijn gebakje al geproefd?” galmt er door de gang. “Jazeker! Goed gelukt.” zegt Manouck Bergenhenegouwen, docent.
Het personeel van Scholengroep Spinoza wordt, zoals elk jaar, verwend met gebak op de De dag van de leraar Ook dit jaar wordt het gebak gemaakt door leerlingen van Francois Vatel vmbo. De leerlingen zijn samen met docent bakken Jeroen de Bruijn druk bezig de laatste puntjes op de i te zetten. “Altijd spannend! Zo’n hoeveelheid gebak in één keer, doen we alleen als het de Dag van de leraar is.”, zegt Jeroen.
“Ik ben elk jaar weer trots op onze bakkerij/patisserie afdeling. Onze docenten en leerlingen flikken dit toch maar weer”: Marco van Wijngaarden, directeur.
Leren door doen, betekent ook de uren van een bakker maken als leerling. Jeroen: “Ik kom uit de bakkerij. Daarom weet ik dat productie draaien een belangrijke vaardigheid is die we de leerlingen graag bijbrengen."
Als oud leerling weet hij als geen ander wat school je kan leren en wat het bedrijfsleven van je vraagt.